Chohnproof Jeroen le Duc Ziekte van Crohn videoconsult videoconsults WeSeeDo

Jeroen le Duc, eigenaar van Crohnproof en Orthomoleculair Voedingsdeskundige, maakt reeds een aantal maanden effectief gebruik van WeSeeDo. Wij gingen bij Jeroen langs om naar zijn ervaringen te vragen.

Wat was je drive voor Crohnproof?
“In 2015 is bij mij zelf de ziekte van Crohn geconstateerd. Ik kreeg destijds van de internist te horen dat het enige wat je tegen de ziekte van Crohn kan doen het gebruik van medicijnen is. Ik besloot te kijken of er een andere weg was dan alleen met medicijnen de ziekte te onderdrukken. Ik ging op onderzoek uit, heb mijn eigen lijf als experiment gebruikt en door het aanpassen van mijn voeding was ik na een half jaar pijn- en klachtenvrij. Vorig jaar ben ik met Crohnproof gestart waarmee ik mensen begeleid met chronische darmziekten.

Hoe kwam je bij WeSeeDo terecht?
Ik werk voornamelijk via Internet en begeleid zo mensen met de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa en prikkelbare darmsyndroom. Mijn klanten zitten behalve in Nederland ook in België en Engeland. Voorheen gebruikte ik Skype, maar daar moesten mijn klanten eerst Skype voor downloaden en mij toevoegen. Dat voelde voor mij niet professioneel. Daarnaast konden mijn klanten met Skype 24/7 contact met mij opnemen. Ook dat beviel mij niet, omdat ik daarmee de controle over mij eigen agenda kwijt was. Skype heeft namelijk geen afspraken en digitale wachtkamer tools, die WeSeeDo wel heeft. Jan-Paul Steggerda, eigenaar van Communication Plan, vertelde mij destijds over WeSeeDo. Hij werkt reeds sinds 2017 met veel succes met WeSeeDo.

WeSeeDo is voor mij super handig. Mijn klanten hoeven niets te downloaden. Ik plan heel gemakkelijk via het online WeSeeDo platform een afspraak in met mijn klanten en via de uitnodigingsmail kan de afspraak gelijk automatisch toegevoegd worden aan de agenda’s. Wat ook heel prettig is, is dat ik tijdens het WeSeeDo gesprek met mijn klant al gelijk een nieuwe vervolgafspraak kan inplannen. WeSeeDo is professioneler en functioneler. En met deze unieke en onderscheidende aanpak kan ik de online propositie waarde van mijn onderneming vergroten.

Wat is je gevoel en beleving bij WeSeeDo?
Het is een hele gemakkelijke tool als gebruiker. Ik ga naar WeSeeDo, ik zet de afspraken erin en de klant krijgt een mailtje met daarin een link naar het WeSeeDo gesprek. Ik zorg ervoor dat ik op tijd klaar zit voor het gesprek, ik zie wanneer mijn klant in de online wachtkamer zit en ik kan het videogesprek starten. Het is dus een hele gemakkelijke tool die een hele goede uitstraling heeft. Een WeSeeDo gesprek duurt vaak een uur tot anderhalf uur.
Ik maak nog niet gebruik van alle functionaliteiten die WeSeeDo biedt. Als ik met Jan-Paul in een WeSeeDo gesprek zit toont hij documenten en presentaties. In de toekomst wil ik dat ook gaan doen, waarbij ik mijn verhaal kan ondersteunen met een powerpoint presentatie.

Wat is de feedback van je klanten?
Ze vinden WeSeeDo heel makkelijk, want ze hoeven niet naar de zaak te komen wat een hoop reistijd en reiskosten scheelt. Voor mij bespaart het tijd en kantoorkosten. De Belgische en Engelse klanten weten niet anders en vinden het allemaal een makkelijke manier om een WeSeeDo consult te volgen.

Wat heeft WeSeeDo je opgeleverd?
De klanten buiten mijn regio kan ik nu ook kan bedienen. Ik ben nu ook in het buitenland actief en deze mensen waren echt geen klant geworden als ik geen WeSeeDo had gehad. Met WeSeeDo heb ik dus een groter bereik waardoor ik kan meer mensen kan bedienen. Mijn grote voordeel is dat ik een selecte doelgroep heb in Nederland en de wereld. Ik kan ze met WeSeeDo online goed bedienen en effectiever werken. Als ik één WeSeeDo consult per maand meer heb, dan verdient het zichzelf al meteen terug en heb ik die kosten er al uit.

In hoeverre is customer experience voor jou belangrijk?
Klantbeleving en vertrouwen is super belangrijk. De mensen waar ik mee werk hebben allen gezondheidsklachten die ze mij toevertrouwen. Door samen aan het werk te gaan begeleid ik ze naar een betere gezondheid met de kennis die ik heb. Dus als ze op voorhand al denken dat het niet professioneel overkomt, dan haken ze al af of zijn ze minder toegewijd.
Met WeSeeDo krijg je meer leven in je gesprekken. Als je kijkt hoe snel en diep de gesprekken gaan, laat dat wel echt heel veel vertrouwen zien. Omdat je elkaar kan zien, kan je makkelijker een grapje maken, je kan zien wat diegene bedoelt en je kan het beter overbrengen.

Wat is de primeur van Crohnproof?
Ik ben erg trots op dat Crohnproof als eerste in Nederland met online videoconsults haar klanten kan begeleiden en adviseren. WeSeeDo maakt dat voor ons mogelijk. De grootste winst is dat je werkgebied geen grenzen meer kent en je klanten geen reistijd en reiskosten kwijt zijn om je te spreken. Dus wordt het veel makkelijker en gaat de drempel omlaag. Voor de fysieke consults maak ik gebruik van flexibele spreekruimtes die ik per uur kan huren. Het niet hoeven hebben van een vast kantoor, scheelt een hoop geld.

Heb je processen AVG geborgd?
Ik voldoe aan alle AVG-verplichtingen. Klanten vragen er niet naar, maar ik vind dit wel belangrijk. Ook omdat ik verantwoordelijk ben voor het waarborgen van de vertrouwelijke privacygegevens die klanten met mij delen. Het is goed om te weten dat WeSeeDo data niet opslaat en voldoet aan de EU-privacy wetgeving.

In hoeverre hou je je bezig met groen ondernemen?
Ik laat flyers drukken waarin ik een bewuste keuze maak in papiersoort van het keurmerk FSC. Nu ik gebruik maak van WeSeeDo, maken mijn klanten en ik minder kilometers met de auto en dat scheelt weer in de CO2 uitstoot. Het is mooi dat ik met WeSeeDo een steentje bij kan dragen aan een schoner milieu.

Hoe tevreden ben je over WeSeeDo?
Ik ben erg tevreden over WeSeeDo en de service. Ik heb contact gehad met Maikel. Hij heeft verstand van zaken en pakt het gelijk op. Dat laat wel zien dat je te maken hebt met een goede en professionele organisatie. Ik heb helemaal niets hoeven doen en dat vond ik heel fijn.

Crohnproof Jeroen le Duc Ziekte van Crohn videoconsult videoconsults WeSeeDo