Hallo Dokter met WeSeeDo genomineerd voor Telecom Inspirience Awards 2017

Hallo Dokter is met WeSeeDo, de online tool voor videoconsulten, door TBM genomineerd voor de Telecom Inspirience Awards 2017 in de categorie ‘Best Video Communications Project’. Op 15 november worden in Rotterdam de awards uitgereikt.

Weseedo genomineerd voor telecom inspirience awards 2017

Hallo Dokter, het eerste online huisartsenplatform in zijn soort

Via Hallo Dokter, het eerste online huisartsenplatform in zijn soort, kunnen huisartsen, waarnemers en huisartsenposten hun patiënten veilig en eenvoudig online videoconsulten aanbieden. Waar ook ter wereld. Daarnaast zijn patiënten dankzij dit innovatieve platform baas over hun eigen patiëntendossier.

De initiatiefnemer van Hallo Dokter, Guido Maas, zag met verbazing hoe de zorgkosten jaarlijks stegen. Hij bedacht dat huisartsen een grootdeel van de zorgvragen konden oplossen door gebruik te maken van moderne en veilige online videotechnieken. Patiënten moesten hun arts kunnen raadplegen vanuit hun huiskamer, hun kantoor of het buitenland. De realisatie van zijn plan heeft jaren geduurd. WeSeeDo was de eerste technische partner bij wie alle puzzelstukjes op hun plaats vielen.

Hoe werken Hallo Dokter en WeSeeDo?

Met WeSeeDo hoef je als huisarts én als patiënt niets te downloaden, geen account aan te maken en niet in te loggen. Met een druk op de knop maak je contact met je eigen huisarts, waarnemer of de huisartsenpost, 24/7, waar ook ter wereld. Het enige dat je hoeft te doen is vooraf telefonisch of per e-mail een afspraak te maken.

De unieke combinatie van WebRCT met NodeJS zorgt ervoor dat het videocontact tot stand wordt gebracht. Het contact is volstrekt een-op-een en veilig. De API koppeling met het dokterssysteem in combinatie met je Medi-ID voorkomt dat data wordt opgeslagen en garandeert dat elke online afspraak uniek, eenmalig en rechtstreeks is. Het online videoconsult wordt versleuteld en niet door Hallo Dokter opgeslagen. Hallo Dokter heeft dan ook een A-rating voor het beveiligingsniveau gekregen. Hallo Dokter is geheel onafhankelijk en heeft geen banden met zorgverzekeraars of farmaceutische bedrijven.

WeSeeDo draait op Nederlandse servers, slaat geen data op, is beroepsgeheim proof, heeft geen verplichtingen naar moederbedrijven en heeft geen relatie met de Amerikaanse overheid.

Gebruiksgemak, privacy en veiligheid

Huisartsen die gebruik maken van Hallo Dokter, bouwen een betere relatie met hun patiënten op, werken efficiënter en boeken een grote tijdswinst. Bovendien hebben ze zelf de regie door de gebruiksvriendelijkheid, privacy en veiligheid van het online platform van Hallo Dokter en de videotechniek van WeSeeDo. Voor patiënten is het belangrijk dat ze vanuit huis, kantoor of zelfs het buitenland hun arts kunnen raadplegen en dat ze volledig de controle hebben en houden over hun eigen patiëntendossier.

Beloning voor de mooiste cases van business partners

De Telecom Inspirience Awards hebben als doel om de mooiste cases van business partners te belonen. Ook zijn de genomineerde cases bedoeld als inspiratie voor het complete partnerkanaal. In acht categorieën worden business partners beloond met een award. De klantcases worden beoordeeld door een brede vakjury. De awards zijn een initiatief van Magenta Publishing en worden jaarlijks uitgereikt. Dit jaar gebeurt dit op 15 november tijdens een spectaculair gala in Rotterdam.