WeSeeDo-Logo Sluiten
Persberichten

BNdeStem: Videoconsult huisarts versneld ingevoerd in regio Oosterhout

BNdeStem Videoconsult huisarts versneld ingevoerd in regio Oosterhout

OOSTERHOUT - Mensen die in de regio Oosterhout naar de huisarts willen gaan, maar bang zijn voor besmetting, kunnen vanaf nu kiezen voor een videoconsult.

De techniek is versneld ingevoerd om het besmettingsrisico met het coronavirus te minimaliseren en te zorgen dat mensen met klachten zo veel mogelijk thuis blijven.

Niet fysiek aanwezig zijn

Patiënten in de regio Oosterhout hoeven dus niet meer fysiek aanwezig te zijn bij een consult bij huisartsen, psychologen of praktijkondersteuners. De huisartsenpost Oosterhout maakt al enige maanden gebruik van de digitale techniek. Onder druk van de coronacrisis is het videoconsult nu breed uitgerold.

Webcams

Op alle praktijken in de regio zijn webcams geïnstalleerd en de eerste consulten via beeldverbinding hebben al met succes plaatsgevonden. Een videoconsult is mogelijk in Oosterhout, Den Hout, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Oosteind, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Rijen, ‘s Gravenmoer, Sprang-Capelle, Terheijden en Wagenberg.

Link via e-mail

Om een videoconsult tot stand te brengen ontvangt de patiënt via e-mail een link. De patiënt heeft een webcam, computer, laptop of smartphone nodig. De mogelijkheid tot het doen van videoconsulten wordt georganiseerd door Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken (ZORROO), een samenwerkingsverband van 76 huisartsen in deze regio.

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Gesprek aanvragen