Met WeSeeDo kun je als bedrijf echt verder komen

9 februari 2018

Directeur Jan-Paul Steggerda van Communication Plan over WeSeeDo

Communication Plan uit Assen levert support op het gebied van marketing en communicatie aan organisaties die onvoldoende tijd, capaciteit of kennis hebben om alle mogelijkheden optimaal te benutten. Zo kan ik een langetermijnstrategie uitwerken, grafische vormgeving verzorgen of online-marketingprojecten uitvoeren. Sinds enige tijd maak ik gebruik van WeSeeDo. In deze blog geef ik mijn mening over deze online videocommunicatie tool.

Vertrouwen, de basis van elke goede relatie

Voor mij geen vluchtigheid; ik geloof in duurzame relaties. Met zorg en aandacht een relatie opbouwen die vele jaren standhoudt, vind ik waardevoller dan allerlei eenmalige projecten doen. Dat begint met vertrouwen. Daarmee leg je de basis voor een goede relatie. En daarvoor moet je elkaar in de ogen kunnen kijken. Iemand face to face spreken heeft een heel ander effect dan mailen of een telefoongesprek voeren. Iemands lichaamshouding en gezichtsuitdrukking zeggen zo veel meer dan wat er wordt gezegd. Je kunt meteen de reactie peilen, inspelen op aarzelingen en laten zien dat je oprecht in de ander geïnteresseerd bent. Daarom vind ik de videotool WeSeeDo een uitkomst.

Als de afstand tussen jou en je klant groot is, kan WeSeeDo een tank benzine en een hoop tijd schelen. Je zet je presentatie op het scherm, loopt er samen met de klant doorheen en hebt binnen drie kwartier een deal. Met WeSeeDo werkt zo’n gesprek op afstand voor het eerst echt goed. Ik heb gemerkt dat ik de tijd die ik anders kwijt ben aan reizen, veel effectiever kan gebruiken nu ik met WeSeeDo werk.

Gedeeld scherm is slecht leesbaar

Als ik een minpunt moet noemen, vind ik een document op het gedeelde scherm wat slecht leesbaar. Zo nam ik met een klant een offerte door op een gedeeld scherm. Hoewel mijn gesprekspartner het allemaal prima kon zien, besloot ik twee beeldschermen te gebruiken. Dat werkte super! Mijn klant vond het te gek.

Bijna elk bedrijf kan zijn voordeel doen met WeSeeDo

Mijn klanten willen graag met mij van gedachten wisselen over strategische keuzes, maar ik kan er natuurlijk niet altijd naartoe rijden. Als ik voorstel om een WeSeeDo-gesprek te voeren, reageren ze soms wat argwanend, zo van ‘Wat is dat voor iets?’ Ze kennen het niet. Eenmaal in het gesprek zijn ze altijd enthousiast en willen ze er alles van weten.

Een van mijn relaties is toeleverancier in de oliesector. Ze hebben daar een schat aan kennis in huis en onderscheiden zich daar in. Zij zouden bijvoorbeeld een vragenuur kunnen organiseren, op een vast moment in de week. Of ze zouden samen met een monteur even kunnen WeSeeDo-en om te overleggen als een van hun klanten een technisch probleem heeft. Zo geeft WeSeeDo mij ideeën om mijn relaties te adviseren over hoe ze hun klanten meerwaarde kunnen bieden.

WeSeeDo is een tool waarmee je als bedrijf echt verder kunt komen. Je hoeft alleen maar een mooie plek in te richten en WeSeeDo goed toe te passen. Bijna elk bedrijf kan er zijn voordeel mee doen. Het is een mooie toepassing van persoonlijk contact op afstand, zonder stress van verbinding maken. Om de kosten hoef je het niet te laten: die heb je er met één afspraak al uit.

Meer weten over Communication Plan? Kijk op www.communicationplan.nl