Ondersteuning van webRTC op Safari in aantocht

Eindelijk WeseeDo-en vanaf elk apparaat met een browser

Het is frustrerend dat Safari tot dusver geen ondersteuning biedt voor webRTC. Dat betekent namelijk dat je niet kunt WeSeeDo-en vanaf je Apple device. Google Chrome en Firefox bieden allang ondersteuning voor real-time communicatie via internet, maar bij Safari bleef het oorverdovend stil. Daar komt nu verandering in.

WeSeeDo-en vanaf elk device

Tijdens de WWDC (Worldwide Developers Conference) op 5 juni 2017 gaat Apple het lang verwachte iOS11 onthullen. De ontwikkelingen in dit besturingssysteem zijn onder andere een slimmere energiebesparing en de mogelijkheid om Siri vanuit iCloud te laten werken. Bovendien wordt gezegd dat je iPhone en iPad sneller gaan werken omdat iOS11 volledig 64-bits wordt. iOS11 is vanaf september beschikbaar voor alle Apple-gebruikers.
Iebele Otten, directeur van WeSeeDo: “De belangrijkste verbetering is dat Apple nu ook webRTC gaat ondersteunen vanuit Safari. Hierdoor ontstaan veel meer mogelijkheden voor non-verbale communicatie via internet.”
Werk jij met WeSeeDo? Dan kunnen jouw klanten binnenkort WeSeeDo-en vanaf elk device!

Wat is webRTC ook alweer?

WebRTC is een protocol dat ervoor zorgt dat je direct in de browser real-time kunt communiceren, met beeld en geluid. WeSeeDo voorziet in de voor- en achterkant van het protocol. Als je het kanaal als een lijn van A naar B wilt zien, is webRTC de lijn en zorgt WeSeeDo voor de aansluiting bij A en bij B. Als ook de browser van Apple ondersteuning van webRTC biedt, kan bijna iedereen WeSeedo-en!

Update januari 2019

Apple heeft wat lang op zich laten wachten, maar onder iOS heeft Safari nu eindelijk maar toch ook de ondersteuning voor WebRTC. Dat betekent dat de unieke online videocommunicatie tool van WeSeeDo nu ook voor je klanten via iPhone en iPad beschikbaar is!