Effectieve online videoconsults voor Arbodiensten en keuringsdiensten

Eenvoudige en veilige online videotool voor uw medewerkers en cliënten

Van offline naar online: van fysieke consults naar online videoconsults

Weinig tijd en veel werk voor keuringsdiensten en Arbodiensten

De vernieuwde Arbowetgeving legt nog meer beslag op de beschikbare tijd van Arbo-artsen en bedrijfsartsen. De arts heeft bijvoorbeeld een grotere adviserende rol gekregen op het gebied van verzuimbegeleiding.  Door deze uitbreiding van taken valt het niet mee om alles te doen binnen de termijnen die de Ziektewet voorschrijft. Bijvoorbeeld om bij ziekte van een werknemer binnen zes weken een probleemanalyse te maken en binnen acht weken een plan van aanpak op te stellen.

Daar komt het dreigend tekort aan Arbo-artsen/bedrijfsartsen bij. Uit onderzoek van het NIVEL blijkt dat de komende 17 jaar 70% van de bedrijfsartsen uitstroomt als gevolg van pensionering, terwijl daar onvoldoende instroom tegenover staat. De krapte die hierdoor ontstaat in combinatie met de hoge werkdruk zorgt voor scheefgroei in de bedrijfsgezondsheidszorg. In bepaalde  regio’s in Nederland is het bijna onmogelijk om op tijd een Arbo-arts/bedrijfsarts in te plannen. Hierdoor ontstaan er logistieke problemen en lukt het niet altijd om de door de Ziektewet gestelde termijnen te halen. Achteraf kunnen er dan flinke loonsancties worden opgelegd.

Zorgtechnologie, zoals onder andere e-Health, wordt steeds belangrijker om binnen de bestaande zorgprocessen en de vernieuwde Arbowetgeving sneller en planmatiger te communiceren met cliënten. Arbodiensten en keuringsdiensten geven aan dat voor 95% van de spreekuurconsulten geen fysiek contact nodig is. Wel is het van wezenlijk belang om de cliënt tijdens het intakegesprek te zien. De Arbo-arts/bedrijfsarts kan dan een goede indruk van de cliënt krijgen en daardoor zijn/haar werk goed uitvoeren. De videotool WeSeeDo is speciaal ontwikkeld om op een veilige, vertrouwde manier online medische consulten te doen.

Ervaar WeSeeDo zelf

WeSeeDo helpt Arbodiensten en keuringsdiensten verder. Met eenvoudige en veilige videoconsults.

 • Agendafunctie
 • Wachtkamerfunctie
 • Geen ICT-er nodig

We laten graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een tijdstip dat het jou uitkomt. Vraag snel een demonstratie aan!

WeSeeDo, eenvoudig en veilig

econsults arbodienst keuringsdienst

WeSeeDo: online videotool voor medische videoconsults

WeSeeDo is een makkelijke online videotool voor persoonlijke, medische videoconsults via het computerscherm. Beeldbellen met WeSeeDo biedt een goed alternatief voor afspraken op kantoor, terwijl de privacy van de patiënt volledig gewaarborgd is. Zo helpt WeSeeDo effectief invulling te geven aan de Ziektewet. In minder tijd bouwt de arts goede contacten op met zijn cliënten, terwijl niemand ervoor hoeft te reizen. Dit leidt al gauw tot de volgende voordelen:

Betere communicatie

Snellere re-integratie

Minder werkdruk

Minder kosten

Minder sancties

Geen wachtlijsten meer

Geen wachttijden meer

Tijdwinst

Regie houden over de agenda’s

Betere dossiervorming

Grotere efficiëntie

econsults keuringsdienst arbodienst

Merendeel zorgconsumenten staat open voor videoconsults

Tijdens een videogesprek is het alsof de cliënt bij de Arbo-arts/bedrijfsarts aan tafel zit. De communicatie is volledig, want de arts krijgt zowel de verbale als de non-verbale signalen mee. Doordat de mimiek en lichaamstaal van de cliënt zichtbaar zijn, kan de betrokkenheid en oprechtheid van de cliënt op waarde worden ingeschat. En wist je dat uit onderzoek van het NIVEL en Nictiz blijkt dat meer dan 50% van de zorgconsumenten open staat voor directe communicatie via online videoconsults met artsen en specialisten?

Videogesprekken maken efficiënter werken mogelijk

Videocommunicatie via WeSeeDo is het perfecte kanaal voor je medewerkers en je cliënten om online met elkaar in contact te komen. Deze manier van videocontact levert je medewerkers veel op. Ze kunnen veel efficiënter werken, houden de regie over hun eigen tijd en agenda en verlenen méér service in minder tijd. Videobellen biedt zieke werknemers de mogelijkheid om bij wijze van spreken vanuit hun bed op gesprek te komen, wat hun reistijd en stress bespaart. Daar komt bij dat de videogesprekken veel strakker ingepland kunnen worden. Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid om het eerste intakegesprek face-to-face op locatie te voeren en de vervolggesprekken via WeSeeDo.

econsults arbodienst keuringsdienst
Video tool voor advocatuur

Voor deze handige applicatie heb je geen ICT’ers nodig

Voor WeSeeDo hoef je niets te downloaden, niet in te loggen en geen account aan te maken. WeSeeDo is veilig, anoniem en voldoet aan de Europese privacywetgeving. WeSeeDo laat niets langs Amerikaanse servers gaan. Voor elk gesprek wordt een eenmalige verbinding tot stand gebracht met één druk op een URL-link. Niemand kan meeluisteren en WeSeeDo slaat geen data op. Daarnaast voldoet WeSeeDo aan de NEN 7510-normering en ISO 27001-certificering.

Wat anderen zeggen

econsult keuringsdienst arbodienst bedrijfsarts

Ik zag er enorm tegenop, maar met videoconsults is het net of mijn cliënt bij mij in de spreekkamer zit.

econsult keuringsdienst arbodienst Bedrijfsarts

Ik zag er als een berg tegenop, maar het valt me allemaal erg mee.

econsult keuringsdienst arbodienst Medity Marleen Boer

Onze ervaring is dat online videoconsults als zeer prettig wordt ervaren, door zowel onze bedrijfsartsen als cliënten.

Ervaar WeSeeDo zelf!

Je cliënten zijn er klaar voor. De techniek ook. En jouw organisatie?

WeSeeDo werkt erg eenvoudig en sluit naadloos aan op de praktijk van Arbodiensten en keuringsdiensten. We laten je graag zien hoe!

Vraag een demonstratie aan, op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. En ervaar hoe WeSeeDo jouw organisatie kan helpen. Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Nog niet overtuigd? Lees snel verder!

Agendafunctie: eenvoudig een videoconsult plannen

Met de agendafunctie kunnen casemanagers of assistenten gemakkelijk een afspraak maken met cliënten, precies zoals ze dat gewend zijn. Ze plannen telefonisch een datum en tijd in en e-mailen vervolgens vanuit WeSeeDo een afspraakbevestiging naar de cliënt. De cliënt ontvangt de e-mail waarin staat wanneer het videoconsult plaatsvindt en een link waarop de cliënt kan klikken wanneer het tijd is voor het online videoconsult. Deze functionaliteit is gemakkelijk in te passen in de bestaande bedrijfsprocessen en maakt de werkelijk gemaakte uren eenvoudig inzichtelijk. Bovendien houdt de Arbo-arts of bedrijfsarts regie over de eigen agenda.

econsults keuringsdient arbodienst agendafunctie
econsults keuringsdienst arbodienst wachtkamerfunctie

Wachtkamerfunctie: ideaal voor Arbo-artsen en bedrijfsartsen

Belt een cliënt iets te vroeg in, of heeft de arts het vorige videoconsult nog niet afgerond, dan komt de cliënt in de online wachtkamer van WeSeeDo terecht. Op het moment dat de arts er klaar voor is, activeert hij/zij het videogesprek. Dit is vergelijkbaar met een afspraak op kantoor, wanneer de arts naar de wachtruimte gaat om de cliënt op te halen. Behalve dat een videoconsult via een beeldscherm gaat, verandert er dus verder niets aan de vertrouwde werkwijze.

Online spreekuur: voor bijvoorbeeld verzuimpreventie

De vernieuwde Arbowetgeving schrijft voor dat werknemers de Arbo-arts/bedrijfsarts kunnen bezoeken als ze vragen hebben over gezondheid in relatie tot het werk, ook als de werknemer nog niet verzuimt of klachten heeft. Dit kan eenvoudig gefaciliteerd worden via een online spreekuur met WeSeeDo.

Online spreekuur spreekkamer verzuimpreventie Arbo wetgeving arboarts arbo-arts bedrijfsarts gezondheid verzuim werknemer weseedo
Weseedo voor advocaten

WeSeeDo voor mobiliteitsbureau of re-integratiebureau

Trajecten op het gebied van mobiliteit en re-integratie zijn vaak tijdrovend. Begeleid je als Arbo-arts/bedrijfsarts een groot aantal cliënten die je regelmatig wilt spreken? Dan vliegen de dagen voorbij, terwijl je vaak het gevoel hebt dat je maar weinig hebt kunnen doen. Dat komt vooral door de gesprekken. Met videoconsults van WeSeeDo kunnen artsen een stuk efficiënter werken en doen ook hun cliënten een groot plezier!

Iedereen kan WeSeeDo’en

Je hoeft geen ervaren computergebruiker te zijn om gebruik te kunnen maken van de videocommunicatietool WeSeeDo. WeSeeDo is gemakkelijk te implementeren en er hoeven geen ICT’ers langs te komen voor updates en installaties. En voor de zieke werknemer is het niet meer dan één muisklik op de link. Iedereen kan WeSeeDo’en!

Medity gebruik WeSeeDo

Functionaliteiten WeSeeDo:

 • Videoverbinding tussen bedrijfs-/Arboarts en cliënt.
 • Agenda, afspraak maken via de assistente of casemanager. De bedrijfs-/Arboarts ziet de planning.
 • Digitale wachtkamer, de bedrijfs-/Arboarts haalt de cliënt uit de wachtkamer.
 • Doorverbinden, het videoconsult met de cliënt kan doorverbonden worden naar een collega.
 • 3-weggesprek, een gesprek met drie mensen tegelijk. Hierbij kan gelijk via de agenda-functie een derde persoon uitgenodigd worden voor het videoconsult.
 • Chat, incl. bestanden versturen.
 • Screenshot maken.
 • Documenten / presentaties tonen.
 • Het tweede scherm delen.

Ervaar WeSeeDo zelf.
Vraag een demonstratie aan!

Liever op een andere manier contact? Bel ons op (085) 273 79 77 of gebruik ons contactformulier. Of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

  Meer weten over hoe wij met privacy omgaan? Lees ons privacy statement.