Voor triagisten van huisartsenposten

Direct meekijken tijdens het triagegesprek

Adequater en gerichter helpen

Wanneer had je tijdens het triagegesprek willen meekijken?

Als eerste aanspreekpunt beoordeel je de aard en urgentie van telefoontjes naar de spoedpost of huisartsenpost. Heb je weleens tijdens een telefoongesprek gedacht: “Had ik nu maar direct op afstand met de patiënt mee kunnen kijken?” Dat kan vanaf nu met WeSeeDo Direct!

Direct zorg op afstand

WeSeeDo Direct is een slimme beeldbeloplossing, waarbij je naast het telefoongesprek direct een eenzijdige veilige beeldverbinding opstart. Jij ziet op afstand gelijk de situatie ter plekke bij de patiënt, waarbij de telefoonverbinding tussen de patiënt en jou blijft staan.

Ervaringen van klanten

Met WeSeeDo Direct blijkt dat niet alleen de zorgkwaliteit verbeterd, maar triagisten hebben ook een beter gevoel bij hun werk. Huisartsenposten ontvangen doorgaans geen klachten over live beeld triage, maar juist wel complimenten. Patiënten voelen zich gehoord. 

  • Mensen die dachten dat ze langs moesten komen op de huisartsenpost, hoefden na het telefonisch gesprek met de triagist waarbij WeSeeDo Direct werd ingezet, NIET langs te komen.
  • Mensen die dachten dat ze NIET langs hoefden te komen op de post, moesten na het gesprek met de triagist DIRECT langskomen. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van WeSeeDo Direct.

Voordelen WeSeeDo Direct

  • direct meekijken tijdens het eerste triage gesprek
  • je kan triages direct beter beoordelen
  • je kan de huisarts gelijk mee laten kijken
  • je hebt een betere overdracht naar de dienstdoende arts
  • het scheelt een hoop frustraties bij de patiënt
  • het maakt je werk efficiënter
  • je hebt minder patiënten naar de huisartsenpost
  • je kan afspraken beter inplannen

"Voor mijzelf betekent WeSeeDo dat ik patiënten gericht kan helpen. Dat ik gericht advies kan geven. Dat ik patiënten niet onnodig naar de post hoef laten komen en ja, we gaan mee in de tijd. Wat is de tijd? De tijd is alles digitaal. WeSeeDo is daar een prachtige aanvulling op in ons werk."
Myriam Janssen, triagist en teamleidster van Huisartsenpost Oosterhout.

Eenvoud en gemak

WeSeeDo Direct is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Ongeacht welk software pakket en telefooncentrale je gebruikt, WeSeeDo Direct is binnen één werkdag operationeel en gelijk eenvoudig te bedienen door de triagisten. Daarnaast is het voor patiënten direct op elke smartphone bruikbaar. Patiënten hoeven dus vooraf niets te downloaden of te installeren.

weseedo,hulpdiensten, triages, triagegesprek ,beeldbellen
meekijken, weseedo, triagiste, weseedodirect

Wat levert het je op?

Met WeSeeDo Direct bereik je een grotere efficiëntieverbetering en meer tijdwinst. 

Triagisten kunnen met WeSeeDo Direct op afstand patiënten adequater en gerichter helpen. Dan wel de ingeplande bezoeken met de huisartsen beter informeren en aansturen. Dit zorgt voor een betere organisatie en een verlaging van de werkdruk.

‘Met WeSeeDo Direct kan je op afstand de ernst van de klachten beter inschatten'.

Minder fysieke afspraken

WeSeeDo Direct levert een serieuze tijdbesparing in de fysieke bezoeken aan de huisartsenpost. Doordat de triagisten gelijk kunnen meekijken, kan een deel van de klachten direct telefonisch afgehandeld worden of doorverwezen worden naar een reguliere consult. Op dit moment worden door de triagisten bij gemiddeld 8 telefoongesprekken WeSeeDo Direct gebruikt op een doordeweekse avond.

Veilig

WeSeeDo Direct slaat geen beelden en/of audio op en voldoet aan de ISO27001, NEN7510 en Europese privacywetgeving. De privacy blijft gewaarborgd.

Nieuw! Patiënt kan nu ook van camera switchen

Als de beeldverbinding tot stand is gebracht, heeft de patiënt nu ook de mogelijkheid om de camera aan de voor- en achterzijde van de smartphone te switchen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een wond op het gezicht van de patiënt wilt zien. De patiënt voelt zich gehoord en gezien. En jij kan nog beter je werk doen!

Nu ook tweezijdig beeldbellen

Maar er is meer, want daar waar je voorheen tijdens het triagegesprek via WeSeeDo Direct gelijk met de patiënt mee kon kijken op locatie, is het is nu ook mogelijk om je eigen camerabeeld gelijk te activeren voor tweezijdig beeld. Vooral handig als je de huisarts direct mee wilt laten kijken en gelijk op wilt schalen naar het menselijk contact met de patiënt en de non-verbale communicatie wilt zien. Wel zo menselijk!

Ervaar WeSeeDo Direct zelf.
Vraag een demonstratie aan!

Liever op een andere manier contact? Bel ons op (085) 273 79 77 of gebruik ons contactformulier. Of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief