WeSeeDo-Logo Sluiten
Blog

'Beeldbellen moet veilig zijn. Punt'

Men in suits standing in front of WeSeeDo logo in an office.

Als je werkt met vertrouwelijke informatie is digitale veiligheid nóg belangrijker. Dus was de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie op zoek naar een beeldbelpartij waarbij veiligheid voorop staat. In WeSeeDo vond het de ideale partner. Robin Perik, Manager Digitalisering bij de KNB: “Beeldbellen moet veilig zijn. Punt.”

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) behartigt de belangen van notarissen richting wetgever, beleidsmakers en stakeholders. Daarnaast heeft het nog een andere rol, namelijk die van het organiseren van centrale (IT) dienstverlening, waaronder straks het faciliteren van digitaal passeren van een digitale akte. Hiervoor was de KNB mede op zoek naar een betrouwbare partner die beeldbellen aanbood.

‘Met WeSeeDo konden we veel eisen afvinken’

Midden 2020 werd die zoektocht gestart. Robin Perik – Manager Digitalisering bij de KNB – was er vanaf het begin bij betrokken. “We hadden natuurlijk een eisenlijst. We zochten een Nederlands bedrijf dat alleen in eigen land datacenters heeft en geen data opslaat. Met WeSeeDo konden we die eisen en wensen afvinken. Het voelde vanaf het begin goed”, blikt hij terug.

“En het belangrijkste: het team van WeSeeDo had de wil om met ons te blijven innoveren. Zo wilden we bijvoorbeeld dat de akte goed leesbaar moest zijn, óók op kleine schermen. We wilden aantekeningen kunnen maken en de identiteit van een klant, met ondersteuning van beeldbellen, kunnen verifiëren. De support die we kregen was top. We konden goed schakelen met het team en dat wat we hadden afgesproken werd nagekomen. Niet lullen, maar poetsen; daar waren we naar op zoek en dat kregen we.”

‘Veiligheid mag nooit ter discussie staan’

Bij WeSeeDo staat veiligheid voorop, net als in de notariële wereld. “De veiligheid van gegevens moet altijd gewaarborgd zijn”, legt Perik uit. “Dat mag nooit ter discussie staan. Aktes liggen in de kluis, daar moet niemand bij kunnen. Dat geldt voor online gegevens net zo. Beeldbellen moet dus veilig zijn.”

Voor de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie geeft beeldbellen tal van nieuwe mogelijkheden, nu en in de toekomst. “Het maakt dienstverlening over de Nederlandse grenzen heen makkelijker. Denk aan mensen die uit het buitenland komen, maar in Nederland een BV willen oprichten. Vaak werken zij dan met volmachten, maar die zijn met de invoering van de applicatie waarin ook het beeldbellen is geïntegreerd minder nodig. WeSeeDo brengt het werk van de notaris zo dichterbij. We doen tegenwoordig zoveel online. Nu kan ‘naar de notaris gaan’ ook op afstand en digitaal.”

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.