WeSeeDo-Logo Sluiten
Blog

Dag van de Privacy: Zo zorgen wij voor veilig videobellen

Dag van de Privacy: Zo zorgen wij voor veilig videobellen

Ieder jaar staat er één dag volledig in het teken van privacy. Op deze Europese Dag van de Privacy op 28 januari wordt er internationaal extra aandacht gegeven aan privacy en persoonsgegevens. Een belangrijke zaak, waar we zeker op grote schaal bij stil moeten staan. Maar het beschermen van persoonsgegevens vraagt iedere dag om alertheid. Daarom staat bij WeSeeDo veiligheid voorop.

Op de Dag van de Privacy staan persoonsgegevens en het belang van het beschermen van die gegevens centraal. Persoonsgegevens worden beschermd binnen een speciale Europese wetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming, oftewel de AVG.

Onze telefoons, laptops en andere devices staan vol met gegevens die we graag willen beschermen. Soms zijn dat gegevens van jezelf, soms van anderen. Denk aan telefoonnummers, e-mailadressen, documenten of foto’s. Daarnaast zijn er situaties waarin je nóg voorzichtiger moet zijn, bijvoorbeeld als je werkt met zeer privacygevoelige informatie van cliënten of patiënten. Nu steeds meer zorg digitaal plaatsvindt, wordt het belang van veilig videobellen in de zorg nog groter.

Veilig online videobellen

Of je nu arts, psycholoog, diëtist of werkzaam bent binnen een gemeente: veilig videobellen is cruciaal. Je wilt niet dat het vertrouwelijke gesprek dat je met iemand voert, wordt afgeluisterd. Of dat belangrijke document dat je tijdens het gesprek hebt gedeeld, uitlekt.

Bij WeSeeDo staat veiligheid voorop. Wij gaan zeer voorzichtig en professioneel om met zaken als persoonsgegevens, privacy en informatiebeveiliging. We houden ons niet alleen strikt aan de AVG, maar zijn ook ISO27001- en NEN7510-gecertificeerd. Daarnaast hebben we WeSeeDo zo ingericht dat jouw organisatie met vlag en wimpel slaagt voor alle interne en externe privacy- en securityaudits.

Wat kun jij doen?

Natuurlijk slaan wij gesprekken en de documenten die jij deelt niet op. Ook hebben we geen toegang tot jouw gesprek, verkopen we jouw gegevens niet en hebben we onze servers ‘gewoon’ in Nederland staan. . Als inkoper moet je er bedacht op zijn dat partijen ook daadwerkelijk geaccrediteerd zijn op het naleven van de juiste voorschriften.

Wat dat betreft begint de keuze voor privacy en veiligheid bij de keuze voor bepaalde software of programma’s. Verdiep je bij het maken van een keuze daarom altijd goed in wat er mogelijk is én wat er moet jouw gegevens gebeurt. Vraag een organisatie naar de noodzakelijke certificaten.  Dan heb je de eerste stap naar het beschermen van persoonsgegevens al gezet!

Meer weten?

WeSeeDo is er om jouw beeldbelgesprek zo optimaal en veilig mogelijk te laten verlopen. Niets meer en niets minder. Heb je vragen of wil je meer weten over hoe wij omgaan met jouw privacy? Lees verder op deze pagina, stuur ons gerust een mailtje op info@weseedo.nl of bel ons op 085-2737977.

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.