WeSeeDo-Logo Sluiten
Blog

Dataminimalisatie: onze sleutel tot veiligheid

WeSeeDo hanteert dataminimalisatie als uitgangspunt!
Dataminimalisatie als uitgangspunt

In het licht van recente zorgelijke nieuwsberichten over grote hoeveelheden aan persoonsgegevens die in het buitenland worden opgeslagen, willen we benadrukken dat WeSeeDo dataminimalisatie als uitgangspunt hanteert. Binnen de AVG / GDPR is dataminimalisatie een kernbegrip. Het betekent dat we alleen persoonsgegevens verwerken die nodig zijn voor het gebruik van WeSeeDo.

Enkel niet-inhoudelijke metadata worden voor een periode van maximaal drie maanden digitaal vastgelegd voor je eigen administratie, waaronder de datum, tijd, deelnemers (eventueel geanonimiseerd of gepseudonimiseerd), deelname en tijd in de wachtkamer, en/of er een geplande afspraak was. WeSeeDo heeft geen toegang tot de gesprekken en de gedeelde documenten.

Met onze dataminimalisatie aanpak zorgen we ervoor dat jouw organisatie succesvol voldoet aan alle interne en externe privacy- en securityaudits. Onze servers bevinden zich uitsluitend in Nederland en WeSeeDo heeft geen toegang tot jouw gesprekken en de documenten die je deelt.

WeSeeDo voldoet aan de strengste informatiebeveilingseisen

WeSeeDo is ISO 27001, NEN 7510 en NEN 7512 gecertificeerd en voldoet daarmee aan de hoogste standaarden voor informatiebeveiliging. Jaarlijkse PEN-testen worden uitgevoerd om de ICT-infrastructuur op beveiliging te toetsen. Voor actueel inzicht in mogelijke kwetsbaarheden maakt WeSeeDo gebruik van de Nessus-scan, marktleider in vulnerability scanners.

Wens je meer te weten over onze dataminimalisatie aanpak? Plan gelijk een online afspraak in op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Gesprek aanvragen