WeSeeDo-Logo Sluiten
Blog

WeSeeDo behaalt ISAE Type II verklaring!

Terug naar overzicht
WeSeeDo heeft het ISAE Type II verklaring behaalt!

Fantastisch nieuws! WeSeeDo heeft nu, in aanvulling op de ISO 27001, NEN 7510 en NEN 7512 certificeringen, ook de ISAE 3000 type II verklaring behaalt. WeSeeDo onderstreept hiermee wederom de veiligheid en betrouwbaarheid van haar beeldbeldiensten.

De uitgevoerde audit richtte zich op het onderhoud en beheer van het systeem voor beeldbeldiensten. Door middel van steekproeven gehanteerd op dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, driemaandelijkse, jaarlijkse, ad-hoc en geautomatiseerde processen hebben wij aangetoond dat wij het onderhoud en beheer van het systeem voor beeldbeldiensten effectief en veilig uitvoeren.

De focus ligt volledig op het kunnen aantonen van beveiliging in alle processen rondom de diensten van WeSeeDo. De WeSeeDo ISAE 3000 Type II verklaring is geldig over de periode van 1 juli 2023 tot en met 31 december 2023.

Waarom ISAE?

ISAE wordt door accountants van gebruikersorganisaties steeds vaker geëist. Met name omdat organisaties steeds meer afhankelijk zijn van technologie. De inrichting en betrouwbaarheid van informatieprocessen is dan ook van cruciaal belang.

Wat is de ISAE?

De afkorting ISAE staat voor ‘International Standard On Assurance Engagements’. In tegenstelling tot ISO 27001, die meer een momentopname van informatiebeveiliging biedt, beschrijft ISAE 3000 een hele periode. De audit is intensiever, doordat de effectieve werking van de interne beheersprocessen wordt getoetst aan de hand van steekproeven.

Alleen auditoren aangesloten bij de International Federation of Accountants (IFAC) mogen een ISAE verklaring afgeven. De onafhankelijke beoordeling van de auditor wordt verwerkt in een rapport dat als ‘bewijsstuk’ dient voor de kwaliteit van de dienstverlening.

ISAE 3000 Type II

Er zijn twee typen ISAE 3000 rapportages: Type I en Type II. Deze twee rapportages lijken veel op elkaar, enkel is de audit bij ISAE 3000 Type II veel uitgebreider dan bij Type I.

Bij Type II wordt gedurende een vooraf aangegeven periode van minimaal zes maanden de werking van maatregelen getoetst. Type I geeft een beeld van een bepaald moment waarop het interne beheersingssysteem en beheersmaatregelen worden getoetst.

Meer weten? Benieuwd naar de vele toepassingsmogelijkheden van veilig en gemakkelijk beeldbellen voor jouw organisatie? Vraag een gratis en vrijblijvende demo aan! Binnen 15 minuten ben je helemaal op de hoogte van de voordelen van WeSeeDo voor jouw organisatie.

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.