WeSeeDo-Logo Sluiten
Praktijkvoorbeelden

‘Beeldbellen een blijvertje? Voor ons wel’

Diëtisten Groep Nederland de mogelijkheden voor beeldbellen

Al in 2015 onderzocht Diëtisten Groep Nederland de mogelijkheden voor beeldbellen. Een echt passende oplossing vond de praktijk toen niet. Tot Evry met WeSeeDo kwam. Een mooie aanvulling tijdens de coronacrisis, maar volgens directeur Miranda Kienhuis is beeldbellen een blijvertje.

“In het begin is het even vreemd: in plaats van een cliënt voor je aan tafel, naar een scherm kijken. Maar het went. En we zien zeker de voordelen. Dat zien we ook bij onze cliënten. In het begin hadden ze helemaal geen interesse in beeldbellen. Dat is nu wel anders. We geven een cliënt zelf de keuze. Natuurlijk is iemand nog steeds welkom in de praktijk. En als hij of zij liever wil bellen dan beeldbellen, is dat ook goed.

Helemaal nu ideaal

Als wij moeten kiezen tussen bellen en beeldbellen gaat onze voorkeur toch uit naar beeldbellen. Helemaal bij een intake. Je wilt toch graag iemand zien en kijken of iemand begrijpt wat je net hebt uitgelegd. Beeldbellen maakt ook non-verbale communicatie zichtbaar. Helemaal nu is het ideaal. Als één van onze diëtisten of een cliënt in quarantaine moet of getest moet worden, kunnen afspraken gewoon doorgaan.

WeSeeDo voldoet aan al onze eisen.
Zo simpel mogelijk

We wilden al langer met ook beeldbellen gaan werken, maar de mogelijkheden waren er toen nog niet echt. We hebben een kwaliteitssysteem en hebben daarom onder meer gekeken naar waar we vinden dat een beeldbelprogramma aan moet voldoen en welke risico’s eraan verbonden zijn. Ook wilden we een zo simpel mogelijk programma waarbij een cliënt niets hoeft te installeren. WeSeeDo voldoet aan al onze eisen.

Voordelen

Of beeldbellen een blijvertje is? Voor ons wel. We waren er niet voor niets al mee bezig. Ik zie ook zeker de voordelen. Zo kunnen mensen op deze manier makkelijker contact hebben met een diëtist die op een andere plek of locatie werkt dan de cliënt woont. En denk ook aan bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs of mensen die voor hun werk veel reizen. Ook als ze niet thuis zijn kunnen ze met beeldbellen contact houden met de diëtist. Ja, beeldbellen gaat zeker een vast deel worden van onze werkzaamheden.”

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.