WeSeeDo-Logo Sluiten
Praktijkvoorbeelden

'Beeldbellen maakt contact met Rotterdammers nog persoonlijker'

Diana van Heerde Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam is één van de gemeenten die WeSeeDo inzet om met haar inwoners veilig en vertrouwd te kunnen beeldbellen. WeSeeDo heeft inmiddels een plek gekregen in de Digitale Balie. Via deze virtuele balie kunnen Rotterdammers vanaf een plek naar keuze onder meer hun pasgeboren baby aangeven of in ondertrouw gaan. Diana van Heerde (Senior i.o. Uitvoering Klantcontact) vertelt over haar ervaringen:

“We zijn aan het begin van de coronacrisis met WeSeeDo begonnen. We liepen een achterstand op in ons werk en wilden graag weer aan de slag. Mijn collega’s doen bijvoorbeeld veel meldingen voorgenomen huwelijk, maar door corona kon dat niet altijd meer. We hebben vier grotere Stadswinkels, allen verspreid door Rotterdam. Zo kunnen inwoners altijd dicht bij huis bijvoorbeeld een geboorteaangifte doen, verhuizingen doorgeven of een uittreksel aanvragen.

Door Corona veranderde dat. Onze Stadswinkels waren alleen voor noodzakelijke producten open of we konden maar een beperkt aantal mensen toelaten. We zijn toen verder gaan kijken en kwamen bij WeSeeDo uit. Een ideale oplossing. We konden niet alleen verder met ons werk, het werd ook nog eens persoonlijker. Dat klinkt gek, omdat je iemand niet meer aan de balie ontvangt. Maar aan de balie moesten we tegelijkertijd het dossier maken. Dat doen we nu vooraf, omdat mensen online hun gegevens al kunnen aanleveren. Hierdoor heb je tijdens het videobellen meer ruimte voor een echt gesprek. En mensen zijn relaxter, doordat ze tijdens het gesprek in hun eigen omgeving zijn.

We konden niet alleen verder met ons werk, het werd ook nog eens persoonlijker.

We krijgen dan ook veel positieve reacties van inwoners terug. Helemaal aan het begin. We zijn er voor de Rotterdammer en die kon weer verder, bijvoorbeeld met de voorbereidingen op een huwelijk. En ik vind het ook leuk werken, omdat je mooi in gesprek met elkaar kunt. Toch fijn dat er ook goede dingen uit deze periode komen. Wat digitaal kan, doen we nu digitaal. Dat blijft zo na corona. De voordelen blijven ook immers dan gelden.”

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Gesprek aanvragen