WeSeeDo-Logo Sluiten
Praktijkvoorbeelden

Digitale Meet & Greet: elkaar ontmoeten via WeSeeDo

Terug naar overzicht
Jeroen Blijsie oprichter The Visual Connection WeSeeDo

In deze bijzondere tijden moet je soms creatief zijn om toch ontmoetingen mogelijk te maken. Dus als face-to-face niet wil, zoek je een alternatief. Zo kwam Werkplein Twente met een digitale Meet & Greet. The Visual Connection hielp met het organiseren van het virtuele evenement waarbij WeSeeDo – tot grote tevredenheid van beide partijen – werd ingezet.

Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen de veertien Twentse gemeenten en UWV Werkbedrijf. De organisatie heeft als doel zo veel mogelijk werkzoekenden aan een passende baan te helpen. Daarvoor organiseren ze regelmatig Meet & Greets tussen werkgevers en werkzoekenden. Waar deze ontmoetingen normaal face-to-face plaatsvinden, is dat vanwege de coronacrisis tijdelijk niet mogelijk.

170 gesprekken in twee uur

Met de begeleiding van The Visual Connection werd een alternatief bedacht: een online Meet & Greet, speciaal voor het werken in callcenters. Organisaties als KPN, Menzis en de Belastingdienst deden mee. Tijdens het digitale evenement werden via WeSeeDo in twee uur tijd 170 gesprekken van elk 7 minuten gevoerd.

Jeroen Blijsie – oprichter van The Visual Connection – blikt terug: “Het gebruik van WeSeeDo zorgde voor tijdbesparing en voor minder gedoe dan we met andere programma’s hebben. WeSeeDo is echt geknipt voor het organiseren van een-op-een-ontmoetingen waarbij je ook aan alle privacyregels kunt voldoen.”

Het gebruik van WeSeeDo zorgde voor tijdbesparing en voor minder gedoe dan we met andere programma’s hebben.
Succesvolle ontmoetingen

Ook deelnemers konden de opzet van het evenement zeer waarderen. Niet alleen waren ze blij dat de bijeenkomsten zo toch door konden gaan, er waren ook hele succesvolle ontmoetingen. Zo schreef een deelneemster dat ze door het evenement al snel drie aanbiedingen kreeg voor een nieuwe baan. Ze is inmiddels is aangenomen bij de Belastingdienst. Eén van de werkgevers gaf aan dat hij het een leuke ervaring vond om op deze manier toch nieuwe mensen te kunnen ontmoeten.

Dat ook online bijeenkomsten van grote waarde kunnen zijn hebben Werkplein Twente en The Visual Connection wel bewezen. Wij vinden het super dat we daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren.

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.