WeSeeDo-Logo Sluiten
Praktijkvoorbeelden

112 Meldkamer bereikt met WeSeeDo Direct een grotere efficiëntie en meer tijdwinst

Terug naar overzicht
WeSeeDo beeldbellen meldkamer hulpdienst

De Meldkamer Noord-Nederland (MkNN) is de gezamenlijke 112 meldkamer van politie, veiligheidsregio, brandweer en ambulancezorg in Friesland, Groningen en Drenthe. Een regio met 1,7 miljoen inwoners. De MkNN doet 24/7 de afhandeling van alle 112-gesprekken in Noord-Nederland. Binnen de meldkamer dragen centralisten zorg voor de professionele en adequate behandeling van binnenkomende noodhulp meldingen.

Meldkamer Noord-Nederland wil meer informatie en een beter overzicht van de situatie bij de melders, waarbij ze aanrijdende eenheden en andere diensten beter kunnen aansturen. Randvoorwaarden is de waarborging van de privacy, veiligheid in noodsituaties en de audioverbinding met de melder mag niet verbroken worden. Naast een voice gesprek van 112, wordt indien noodzakelijk een videoverbinding tot stand gebracht. De melder hoeft daarvoor niets te downloaden of te installeren. Meldkamer Noord-Nederland maakt hierbij gebruik van de WeSeeDo Direct software.

De centralisten kunnen met de WeSeeDo Direct live videoverbinding de melders beter helpen en aanrijdende eenheden ter plekke adequater en gerichter ondersteunen.

MkNN bereikt met WeSeeDo Direct een grotere efficiëntie en meer tijdwinst. De centralisten kunnen met de WeSeeDo Direct live videoverbinding de melders beter helpen en aanrijdende eenheden ter plekke adequater en gerichter ondersteunen. Meldkamer Noord-Nederland is met WeSeeDo Direct de eerste meldkamer in Nederland met een werkende livebeeld oplossing welke voldoet aan de randvoorwaarden.

WeSeeDo Direct werkt standalone en is voor melder direct op smartphones bruikbaar. Melders hoeven dus vooraf niets te downloaden of te installeren. Tijdens het telefoongesprek van de melder met de meldkamer blijft de audioverbinding staan. WeSeeDo Direct slaat zelf geen beelden of audio op en voldoet aan de ISO27001, NEN7510 en Europese privacywetgeving.

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.