WeSeeDo-Logo Sluiten
Praktijkvoorbeelden

Op afstand dichtbij; Alinde kan met WeSeeDo haar werk gewoon voortzetten

Terug naar overzicht
Beeldbellen WeSeeDo Alinde van den Born POH GGZ op afstand

Ondanks haar verhuizing naar Curaçao, gaan voor Alinde van den Born haar werkzaamheden als POH-GGZ gewoon door. Dankzij WeSeeDo kan zij namelijk vanuit Willemstad met haar patiënten videobellen en hen zo blijven ondersteunen.

Een praktijkondersteuner huisartsenzorg voor de GGZ (POH-GGZ) helpt binnen een huisartsenpraktijk met onder meer het ondersteunen, begeleiden, behandelen en eventueel doorverwijzen van patiënten met psychische, psychosomatische en psychosociale problematiek. “Denk aan mensen met een angst of een burn-out, mensen die somber zijn of problemen hebben in een relatie of met familie”, legt Alinde uit. “Ze zitten niet lekker in hun vel, hebben stress of andere klachten. De huisarts verwijst hen naar mij door.” Wat volgt zijn gesprekken tussen alinde en de patiënt. “In die gesprekken bekijken we wat de oorzaak is, wat er gebeurt en wat er goed gaat. We onderzoeken wat iemand helpt om verder te komen.”

Wonen en werken combineren

Alinde was POH-GGZ bij een huisartsenpraktijk in Putten. Vanwege haar emigratie naar Curaçao hielden de werkzaamheden eerst op, maar werden uiteindelijk toch digitaal voortgezet. De vacature kon namelijk moeilijk ingevuld worden. Beeldbellen bleek de ideale oplossing. Hiervoor gebruikt Alinde WeSeeDo. “Ik ben ontzettend blij dat ik bij de praktijk kan blijven werken en het wonen op Curaçao ermee kan combineren. En dat gaat eigenlijk heel erg goed. Je kunt net zo’n goed gesprek voeren via videobellen als dat je met iemand aan tafel zit. Het maakt echt niet uit”, vertelt ze over haar ervaringen.

Mensen durven gewoon hun verhaal te vertellen en hun emoties te delen. Ze zijn niet minder open. Het is eigenlijk een normaal gesprek dat je voert
‘Eigenlijk een normaal gesprek’

Waar ze eerst wel wat twijfels had, is ze inmiddels om. “In het begin dacht ik wel van: Hoe gaat dat dan? En lukken gesprekken dan nog wel? Maar qua kwaliteit doet het niets af. Dat vind ik echt. Patiënten denken er ook zo over. Sommige mensen zijn eerst wat afwachtend, maar aan het einde van het gesprek helemaal tevreden.

Veilig en eenvoudig

Als voordelen van WeSeeDo noemt ze verder de veiligheid en het gemak. “Mensen vertellen je heel persoonlijke dingen. Hun verhalen mogen niet op straat komen te liggen. WeSeeDo is compleet beveiligd”, licht ze toe. “En het werkt heel gemakkelijk. Mensen kunnen gewoon op het linkje klikken dat je stuurt en dan zitten ze in het gesprek. ”

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Gesprek aanvragen