WeSeeDo-Logo Sluiten
Praktijkvoorbeelden

‘WeSeeDo heeft het meest flexibele systeem’

WeSeeDo Medisch Centrum Haren MCH gebruikt makkelijkste beeldbeloplossing

Al in december 2020 besloot Guido de Rooij – praktijkmanager bij Medisch Centrum Haren – zich te gaan verdiepen in de verschillende beeldbelmogelijkheden. WeSeeDo kwam in die vergelijking als beste uit de bus. Sindsdien wordt het in de praktijk regelmatig gebruikt. De Rooij deelt zijn ervaringen:

De keuze voor WeSeeDo als beeldbeloplossing viel niet zomaar. De praktijkmanager van Medisch Centrum Haren onderzocht namelijk meerdere mogelijkheden. “Maar WeSeeDo was de beste partij. Het heeft het meest flexibele systeem, is eenvoudig in gebruik en sluit het best aan bij wat we zoeken”, legt hij uit. “En WeSeeDo zit in Groningen. Als het kan kiezen we graag voor een regionale partij.”

‘Fijn dat gesprekken door kunnen gaan’

Medisch Centrum Haren is een huisartsenpraktijk waar verschillende zorgaanbieders samenwerken onder één dak. Naast de huisarts is er onder meer een verpleegkundige, diëtist en POH-GGZ te vinden en kunnen mensen er terecht voor verschillende soorten fysiotherapie en een manueel therapeut.

WeSeeDo wordt binnen de praktijk vooral ingezet door de POH-GGZ. Een POH-GGZ helpt met onder meer het ondersteunen, begeleiden, behandelen en eventueel doorverwijzen van patiënten met psychische, psychosomatische en psychosociale problematiek. “Zeker in periodes met veel coronabesmettingen is het fijn dat dit soort gesprekken door kunnen gaan.”

Minder uitval van patiënten

Dat betekent echter niet dat ze na corona met beeldbellen willen stoppen. Integendeel. “Beeldbellen kan overal en is daarmee een goede stok achter de deur voor de cliënt. Iemand kan niet zeggen dat hij of zij zich niet lekker voelt en dus niet komt. WeSeeDo levert zo minder uitval van patiënten op.”

Ook de huisarts beeldbelt regelmatig met patiënten. “Soms kunnen mensen niet langs komen, maar willen ze wel graag contact hebben”, licht De Rooij toe. “We kunnen zo meer richting hybride werken.” Naast WeSeeDo Persoonlijk heeft de praktijk speciaal daarvoor WeSeeDo Direct op proef. “De huisarts kan dan zelf triage doen door even snel in te loggen en mee te kijken. Dit maakt het makkelijker om een goede afweging te maken of iemand wel of niet op consult moet komen.”

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.