WeSeeDo-Logo Sluiten
Praktijkvoorbeelden

WeSeeDo in de huisartsenpraktijk: ‘Ik gebruik het nu zo’n 3 dagen in de week’

videobellen van WeSeeDo in de huisartsenpraktijk

Al sinds het begin van 2020 gebruiken ze bij Huisartsenpraktijk De Goeij en Opheij in Schijndel WeSeeDo. Vooral de POH GGZ - praktijkondersteuner huisartsenzorg voor de GGZ – voert veel beeldbelgesprekken. Na drie jaar blikt praktijkondersteuner Desiree Saft terug: “Het is een goede aanvulling gebleken.”

De komst van corona heeft nogal wat veranderd, ook in onze manier van communiceren. In een lange periode met lockdowns en thuiswerkadviezen gingen we massaal over op videobellen. Veel zorginstellingen en huisartspraktijken kozen voor veilig en gemakkelijk beeldbellen met WeSeedo. Zo ook Huisartsenpraktijk De Goeij en Opheij in Schijndel.

Gesprekken via WeSeeDo

Desiree Saft werkt bij de praktijk als praktijkondersteuner huisartsenzorg voor de GGZ. Een POH GGZ helpt binnen een praktijk met onder meer het ondersteunen, begeleiden, behandelen en eventueel doorverwijzen van patiënten met psychische, psychosomatische en psychosociale problematiek. Een groot deel van haar gesprekken voert Desiree via WeSeeDo.

Het bleek niet alleen een uitkomst in de coronaperiode, maar bijvoorbeeld ook bij ruimtegebrek in de praktijk. “WeSeeDo is een geweldig systeem”, vertelt Desiree. “Ik gebruik het nu zo’n 3 dagen in de week. Het werkt heel eenvoudig. Patiënten krijgen een mail met daarin de afspraak en een link. Het enige wat zij hoeven doen is op de link klikken. WeSeeDo’en kan met verschillende devices, als er maar een camera en microfoon op zit. Ook voor ouderen is het hartstikke goed te doen.”

WeSeeDo is een geweldig systeem. Ik gebruik het nu zo’n 3 dagen in de week. Het werkt eenvoudig.

‘Geweldige oplossing voor werkende jongeren’

Ze ziet dat het per leeftijdscategorie verschilt hoe mensen het beeldbellen ervaren. “Voor veel ouderen was het even wennen”, blikt Desiree terug. “Maar toen ze eenmaal zagen hoe het werkte, werden ze steeds enthousiaster. Voor werkende jongeren is het een geweldige oplossing. Ook nu kiezen zij voor gesprekken via WeSeeDo.”

Effectief dankzij herinneringsmail

Desiree is blij met de online wachtkamer in WeSeeDo. In de wachtkamer kan ze bijvoorbeeld ook gemakkelijk een mededeling plaatsen als een eerder gesprek uitloopt. “Daarnaast verstuurt WeSeeDo automatisch een herinneringsmail. Ontzettend effectief, want sinds ik ermee werk is bijna niemand de afspraak vergeten. Ik blijf WeSeeDo graag gebruiken.”

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.