Iebele Otten (l, eigenaar WeSeeDo) en Bjorn Dirkse (r, projectleider gemeente Rotterdam) Foto: Ischa Dirkse
Iebele Otten (l, eigenaar WeSeeDo) en Bjorn Dirkse (r, projectleider gemeente Rotterdam) Foto: Ischa Dirkse

Wij zijn trots dat we weer hebben kunnen bijdragen bij het winnen van een landelijke prijs. Deze keer om de afstand tussen burger en gemeente te verkleinen.

Yes! De gemeente Rotterdam heeft met De Digitale Balie – een initiatief waar WeSeeDo een grote rol in speelt – de GemeenteDelers 2021 gewonnen. Dat een klant met de inzet van ons product een landelijke prijs wint maakt ons super-, supertrots!

Inwoners kunnen via De Digitale Balie onder meer hun pasgeboren baby aangeven of voorgenomen huwelijk regelen. Ook wordt De Digitale Balie ingezet bij het team Werk & Inkomen, het Jongerenloket, de wijkteams GGD, bij de uitvoering van de TOZO- en TONK-regeling, de ondernemersbalie en het Regionaal Bureau Zelfstandigen. De gemeente Rotterdam was de eerste gemeente met zo’n digitale videobalie. Door automatisering en daarna de coronacrisis waren overheden en burgers op grotere afstand van elkaar gekomen.

Oogcontact met Rotterdammers herstellen

Tot ongenoegen in Rotterdam. “Vanaf maart 2020 – bij de start van de intelligente lockdown – is de gemeente Rotterdam met WeSeeDo gaan kijken hoe wij het oogcontact met onze Rotterdammers zouden kunnen herstellen. Dat vinden we belangrijk omdat veel dienstverlening gaat over persoonlijke omstandigheden”, legt Bjorn Dirkse – projectleider cluster dienstverlening gemeente Rotterdam – uit. Meer over de ervaringen van Gemeente Rotterdam 

GemeenteDelers

GemeenteDelers is een competitie voor alle 352 gemeenten in Nederland. Iedere gemeente krijgt de kans een succesvolle en inspirerende case in te dienen. Een jury buigt zich vervolgens over de cases, bepaalt de finalisten en later per categorie een winnaar. In het juryrapport benadrukte de jury van dit jaar dat Rotterdam videobellen heeft gerealiseerd op een manier die toegankelijk is voor iedereen.

Veilig en vertrouwd

De gemeente Rotterdam is één van de gemeenten die WeSeeDo inzet om met haar inwoners veilig en vertrouwd te kunnen beeldbellen. Rotterdammers met een videobelafspraak hoeven niets te downloaden en kunnen het gesprek voeren vanaf iedere device met een camera (smartphone, computer, tablet). Inmiddels hebben er zo duizenden gesprekken met inwoners plaatsgevonden.

Ook WeSeeDo’en?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van WeSeeDo voor jouw organisatie? Vraag een gratis demo aan. In 5 minuten ben je helemaal op de hoogte. Een vraag of opmerking? Mail naar info@weseedo.nl of bel met 085-2737977.

 

Lees hier ook ons persbericht