WeSeeDo-Logo Sluiten
Blog

De vrijlating van WeSeeDoetje en haar maatjes

Geadopteerde zeehond WeSeeDoetje en haar maatjes Polar, Borracho en No

[Groningen, 28 maart 2023] - Afgelopen maandag was het zover: onze geadopteerde zeehond WeSeeDoetje en haar maatjes Polar, Borracho en Nova werden vrijgelaten in de Waddenzee! Met een boot vol enthousiaste mensen, waaronder onze collega’s, vrienden en de medewerkers van zeehondencentrum Pieterburen, vertrokken we naar het wad. Het was fantastisch weer; het beloofde een spannende dag te worden.

Leerzame boottocht

Aan boord van de 'Wadstruner' leerden we alles over zeehonden en hun leefstijl. Wist je dat ze 1500 zenuwen in één snorhaar hebben en met hun bovenlip proeven of een visje vers genoeg is? We genoten van de interessante informatie en van de lekkere broodjes en snacks aan boord.

Een spectaculaire vrijlating

Aangekomen bij de zandbank was het moment suprême: de vrijlating. De zeehondjes keken ons nieuwsgierig aan vanuit hun houten kist. Voorzichtig kropen ze eruit en hobbelen ze richting het water. Het was een spectaculair moment dat we nooit meer zullen vergeten.

WeSeeDoetje en haar maatje zwemmen de zee in.

Een nieuw leven in de Waddenzee

We hopen dat WeSeeDoetje en haar maatjes het goed zullen redden in de Waddenzee. Ze zijn gezond en sterk, en hebben alles in zich om te overleven in de wilde natuur. We wensen ze een lang en gelukkig leven toe!

Een onvergetelijke ervaring

De dag van de vrijlating was een onvergetelijke ervaring. We hebben veel geleerd over zeehonden en hun leefomgeving, en we hebben met eigen ogen gezien hoe belangrijk het is om deze prachtige dieren te beschermen. We zijn trots dat we een klein beetje hebben kunnen bijdragen aan het welzijn van WeSeeDoetje en haar maatjes.

Adopteer een zeehond!

Wil jij ook een verschil maken? Overweeg dan om een zeehondje te adopteren. Het is een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten. En wie weet, mag je binnenkort ook mee op pad om 'jouw' zeehondje vrij te laten in de Waddenzee.

We zijn blij dat WeSeeDoetje weer vrij is! We wensen haar en haar maatjes veel geluk in de Waddenzee.

Zonsondergang aan boord van de 'Waddenstruner'

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.