WeSeeDo-Logo Sluiten
Blog

WeSeeDoetje: Een wonderbaarlijk zeehondenavontuur

WeSeeDoetje: zeehondenpup in Zeehondencentrum Pieterburen

[Groningen, 23 februari 2024] - Op 3 januari 2024 werd een klein wondertje op het strand van Schiermonnikoog gevonden: WeSeeDoetje, een grijze zeehondenpup. Verweesd en kwetsbaar, met haar witte vacht nog intact, begon haar reis naar herstel en terugkeer naar de natuur. WeSeeDoetje, amper 7-10 dagen oud, woog slechts 11 kilogram. Ze kon nog niet zelfstandig zwemmen en haar dieet bestond uit vette zalmpap, later gevolgd door hele vissen. Dankzij de liefdevolle zorg van het Zeehondencentrum Pieterburen bloeide ze op.

Een sprong in het diepe

De zwemtraining was een cruciaal onderdeel van WeSeeDoetje’s revalidatie. Vanaf 9 januari genoot ze van haar eerste ‘zwemfeestjes’, haar natuurlijke reflexen in een veilige omgeving ontdekkend. Al snel zwom ze twee keer per dag, haar kracht en uithoudingsvermogen toenemend. Op 19 januari, een glorieuze dag, bereikte WeSeeDoetje een belangrijke mijlpaal: 24 uur per dag toegang tot het water! Ze zwemt nu met gratie en plezier.

WeSeeDoetje zwemt met veel plezier in het water

Een gezonde toekomst in zicht

WeSeeDoetje bevindt zich nu in fase 2 van haar revalidatie, gericht op groei en het ontwikkelen van een dikke blubberlaag, essentieel voor haar overleving in de koude Noordzee. Naast medische controles en uitgebreide analyses, geniet WeSeeDoetje van het zeehondenleven: eten, zwemmen en dutjes tot wel een half uur onder water! Ze koestert de zon en geniet van haar plek in de zeehondenfamilie.

Help WeSeeDoetje haar droom te realiseren

De kansen om terug te keren naar de natuur zijn voor WeSeeDoetje erg goed. Dankzij de inspanningen van het Zeehondencentrum Pieterburen en de steun van WeSeeDo, komt haar droom steeds dichterbij.

Hoe kun jij helpen:

  • -Blijf op afstand: als je een zeehond ziet, houd dan minstens 30 meter afstand. Bel het Zeehondencentrum en maak een melding.
  • -Financiële steun: adopteer een zeehondje of doneer om WeSeeDoetje’s revalidatie en die van haar vriendjes te helpen financieren.

Samen maken we het verschil

WeSeeDoetje's verhaal is een inspirerend voorbeeld van de kracht van samenwerking. Door haar te helpen, dragen we bij aan de bescherming van deze prachtige zeedieren en zorgen we voor een gezondere toekomst voor de Waddenzee. Volg WeSeeDoetje’s reis en help haar de zee te verkennen waar ze thuishoort!

WeSeeDo heeft WeSeeDoetje geadopteerd.

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.