WeSeeDo-Logo Sluiten
Blog

WeSeeDo draagt bij aan het oplossen het huisartsentekort

WeSeeDo draagt bij aan het oplossen het huisartsentekort

“Huisartsentekort leidt tot patiëntenstops" kopte de Volkskrant in voorjaar 2020. Nu, in mei 2022, blijven de landelijke kranten rapporteren over de groeiende tekorten. Vooral in krimpgebieden hebben huisartsen moeite om vacatures te vullen en moeten ze patiënten weigeren. Eerder voorspelde Nivel al dat de tekorten de komende zes jaar alleen nog maar groter worden. Uit onderzoek van Trouw blijkt ook nog eens dat ruim de helft van de huisartsen niet weet of ze hun vak nog willen blijven uitoefenen. Met de stijgende vraag naar goede zorg moeten er meer huisartsen worden opgeleid, maar tot die tijd moet er gekeken worden naar andere oplossingen. Het bevorderen van de zorginnovatie middels WeSeeDo biedt hierin uitkomst.

Patiënten worden beter geholpen en onnodige consults worden voorkomen, dit zorgt ervoor dat de werkdruk daalt.

Landelijk probleem

Het probleem speelt op een landelijk niveau en lijkt in de komende jaren alleen maar groter te worden. ‘De verwachting is dat in 2023 de helft van de regio’s een huisartsentekort heeft en in 2028 bijna allemaal,’ verklaart Erik Dijkstra van de Landelijke Huisartsenvereniging. De overheid wil het aantal opleidingsplaatsen opkrikken, echter zal volgens experts de vraag naar huisartsen altijd groter blijven dan het aantal opleidingsplaatsen. Het probleem is dus niet opgelost door alleen het opleiden van nieuwe huisartsen. Ook moet er gekeken worden naar zorginnovatie en de kansen die nieuwe communicatieoplossingen bieden.

Effectievere triage

WeSeeDo kan in dit geval een goede bijdrage leveren voor het oplossen van de huisartsen problematiek. In regionale krant BN de stem verscheen een artikel over het gebruik van WeSeeDo bij triage en consults. Myriam Janssen is teamleider en triagist bij huisartsenpost Oosterhout en vertelt over haar ervaring met WeSeeDo. Door middel van beeldbellen ontstaat er een betere samenwerking tussen triagist en huisarts. Patiënten worden beter geholpen en onnodige consults worden voorkomen, dit zorgt ervoor dat de werkdruk daalt. De techniek is er en de patiënten zijn er klaar voor. Lees het hele artikel met triagist Myriam Janssen hier.

Tijdsbesparing

Ook huisarts Ali Akyuz verklaart dat het gebruik van WeSeeDo hem veel tijdwinst oplevert: “Wij hebben een heel diverse populatie, maar zien dat met name expats, hoogopgeleiden en jongvolwassenen behoefte hebben aan beeldbellen en dit inplannen via het portaal. Dit geeft een tijdswinst die weer gebruikt kan worden voor fysieke consulten met ouderen. Omdat met name hoogopgeleiden of jongeren een beeldbelconsult aanvragen, gebeurt het bijna niet dat we de triage door een assistent hebben gemist: deze doelgroep kan redelijk goed zelf inschatten of een beeldbelconsult dient voor de hulpvraag die zij hebben. Voorbeelden hiervan zijn het bespreken van een testuitslag of lichamelijke klachten.”

WeSeeDo draagt bij aan het oplossen van het acute probleem rondom het huisartsentekort. Door WeSeeDo daalt het aantal consults en dus de werkdruk. Wij zorgen voor een communicatieoplossing die veilig, gemakkelijk en gepersonaliseerd is en bijdraagt aan het verbeteren en innoveren van de zorgkwaliteit.

Meer weten over de talloze toepassingsmogelijkheden van veilig en gemakkelijk beeldbellen voor jouw Praktijk? Vraag een gratis en vrijblijvende demo aan!

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.

Gesprek aanvragen