WeSeeDo-Logo Sluiten
Blog

WeSeeDoetje: Beeldbellen met een zeehondenpupje!

De zeehond WeSeeDoetje geniet van de zon in zeehondencentrum Pieterburen

[Groningen, 7 maart 2024] - Beleef het avontuur van WeSeeDoetje, een grijze zeehondenpup die op 3 januari 2024 op het strand van Schiermonnikoog werd gevonden. Ontdek haar wonderbaarlijke reis naar herstel en terugkeer naar de natuur, en hoe Iebele Otten - eigenaar van WeSeeDo - in contact kwam met WeSeeDoetje.

Een onvergetelijke ervaring

Iebele Otten: "De aanleiding om WeSeeDoetje te adopteren was een wel heel bijzondere. Ik kreeg de kans om een zeehond zijn vrijheid te geven. Een ervaring die me diep raakte en me aan het denken zette. Toen ik ontdekte dat je dit ook als bedrijf kon doen, wist ik meteen: dit past perfect bij WeSeeDo!"

Een symbolische adoptie

"WeSeeDoetje betekent voor mij vrijheid en leven," legt Iebele uit. "Haar adoptie symboliseert onze missie om iedereen in vrijheid te laten communiceren. Zowel zeehondjes als mensen hebben soms hulp nodig. We hopen hiermee bewustzijn te creëren, niet alleen voor de bedreigingen die ons bestaan omringen, maar ook voor onze eigen kwetsbare vrijheid. Die moeten we koesteren. Een zeehond herkent het gevaar van een vissersnet niet, en wij denken dat internet voor ons net zo onschuldig kan zijn."

Een unieke samenwerking

WeSeeDoetje's naam krijgt een speciale betekenis in het verhaal van WeSeeDo. Iebele: "We waren in gesprek met het zeehondencentrum over de mogelijkheden om sponsoring in te zetten. Ons idee? Het Pieterburenteam op afstand te laten meekijken via beeldbellen van WeSeeDo wanneer er een zeehondje wordt gevonden. Zo kunnen ze de toestand van het dier beter beoordelen en sneller de juiste hulp bieden."

Een inspirerend voorbeeld

"We hopen dat WeSeeDoetje's verhaal andere bedrijven inspireert om óók een donatie te doen of een zeehondje te adopteren," aldus Iebele. "Samen kunnen we een verschil maken voor deze prachtige dieren én voor de toekomst van onszelf."

Zeehondenpups Goose of Moose wachten op hun maatjes!

Bezoek de website van het Zeehondencentrum voor meer informatie en om te adopteren.

Meer weten? Plan direct een
WeSeeDo gesprek met ons in!

We laten je graag zien hoe WeSeeDo werkt, op een dag en tijdstip dat jou uitkomt.